yummy
Publicerat: 2010-07-14 / 10:54:28
Uppdatering
Som ni kanske märker så lyckades jag övertala elina, dem blev muuummmss !
Ingredienser
BOTTEN:
300 g margarin
4 ägg
6 dl socker
3 dl mjölk
9 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
4 tsk vaniljpulver
4 msk kakao
GLASYR:
120 g margarin
8 msk kallt, starkt kaffe
7 dl florsocker
2 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
kokosflingor
Tillagning
BOTTEN:
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och blanda i. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och blanda i smeten. Rör i mjölken sist.
GLASYR:
Smält smöret, blanda i kaffet och låt svalna. Blanda i de torra ingredienserna och rör tills det blir en jämn smet.
Klä en långpanna (ca 30x40 cm) med 2 bakplåtspapper som läggs omlott och upp på kanterna. Bred ut smeten i långpannan och grädda kakan i 175 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Bred på glasyren när kakan svalnat, och skär kakan i lagom stora rutor. Strö över kokosflingor.
Lite hjälp om ni känner er bak-sugna :)
egentagen bild!
Som ni kanske märker så lyckades jag övertala elina, dem blev muuummmss !
Ingredienser
BOTTEN:
300 g margarin
4 ägg
6 dl socker
3 dl mjölk
9 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
4 tsk vaniljpulver
4 msk kakao
GLASYR:
120 g margarin
8 msk kallt, starkt kaffe
7 dl florsocker
2 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
kokosflingor
Tillagning
BOTTEN:
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och blanda i. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och blanda i smeten. Rör i mjölken sist.
GLASYR:
Smält smöret, blanda i kaffet och låt svalna. Blanda i de torra ingredienserna och rör tills det blir en jämn smet.
Klä en långpanna (ca 30x40 cm) med 2 bakplåtspapper som läggs omlott och upp på kanterna. Bred ut smeten i långpannan och grädda kakan i 175 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Bred på glasyren när kakan svalnat, och skär kakan i lagom stora rutor. Strö över kokosflingor.
Lite hjälp om ni känner er bak-sugna :)
egentagen bild!
Kommentarer
Trackback